Ik geef mijn hoofd een poosje verlof, het woord is nu aan mijn HART!

Deze quote kwam bij mij binnen toen ik voorjaar 2016 een naam zocht voor mijn tweede bedrijf. Dit ging over mij. Ik voelde heel duidelijk dat ik bezig was van mijn hoofd naar mijn HART te gaan door, naast de 24/7 verantwoordelijkheid voor mijn bedrijf in de kinderopvang, een opleiding te doen die echt mijn HART had en daarmee een tweede onderneming op te starten.

 

Van hoofd naar HART

Ik ben Arja van der Pot. Ooit, het voelt als in een vorig leven, was ik leerkracht basisonderwijs. Prachtig werk, maar ik zag mezelf niet oud worden voor de klas. Het ondernemerschap trok aan me en achteraf gezien was dat al zo sinds mijn kinderjaren. Uiteindelijk startte ik mijn eigen bedrijf als franchisenemer bij het grootste gastouderbureau van het land. Het bleek een achtbaan waar ik ingestapt was en met mijn perfectionistische aard en grote verantwoordelijkheidsgevoel stopte het in mijn hoofd nooit. Maar het ging erg goed! Ik was succesvol, mijn bedrijf groeide jaar na jaar, mede dankzij het fijne team medewerkers dat bij mij in dienst was.

Er is een flink beroep gedaan op mijn professionele kwaliteiten.

Ik heb mijn persoonlijke kwaliteiten volop kunnen ontwikkelen.

En toch kwam er een moment waarop ik dacht: is dit het nu echt? Er moet méér zijn dan succes alleen.

Een moment waarop ik voelde: ik wil ondernemen vanuit mijn HART!

Een kruispunt in mijn leven, waarop ik de behoefte had om mezelf beter te leren kennen en van mijn passie en beste kwaliteiten mijn werk te maken. Om de stap te zetten van hoofd naar HART.

VREUGD DSCF0286

De kracht van kleur

Tijdens mijn opleiding kwam ik in aanraking met Personal Power Plus® en daarmee viel alles op z’n plaats. Ik ontmoette mijn grootste talenten en drijfveren, uitgedrukt in de kleuren van mijn Powertype, Balanskleur en Blauwdruk. Eindelijk begreep ik waarom ik wél succesvol was, maar niet gelukkig! Ik ging bewuster ‘mijn’ kleuren dragen en zette de kracht van kleur in om een volgende stap te zetten, de stap van hoofd naar HART!
Want één ding wist ik zeker: die stap moest ik echt zetten wilde ik weer gelukkig worden! Maar omdat ik exact wist wie ik ben, wat mijn grootste kwaliteiten zijn en waar mijn passie ligt, wist ik ook dat ik het kon en dat het goed zou komen!

Het roer ging volledig om! Na 12,5 jaar verkocht ik mijn goedlopende bedrijf en twee weken later verhuisden we van de Randstad naar de Veluwe! Grote zekerheden heb ik losgelaten, maar ik volg mijn HART en dat is goed!

Ik ontwikkelde het programma ‘Onderneem in de kleur van je HART’, voor jou, ervaren vrouwelijke ondernemer die ook van hoofd naar HART wilt gaan, die ook méér wilt dan alleen succesvol zijn. Ik begeleid je in de zoektocht naar jouw grootste kwaliteiten en help je ontdekken hoe je deze met de kracht van kleur optimaal kunt inzetten voor je onderneming én hoe je dat krachtig zichtbaar kunt maken.  Zodat je gaat leven en ondernemen in de kleur van je HART!

Mijn Blauwdruk

Wie ik ben én hoe ik werk is heel mooi te zien in mijn Blauwdruk! Mijn Powertype, de kleur die mijn beste kwaliteiten weergeeft, is antraciet. Antraciet is ‘de ervaren rots in de branding’, die objectief en rustig, accuraat en gestructureerd te werk gaat. Deze kleur was meteen heel herkenbaar voor mij, met mijn rationele, zakelijke instelling.
De Balanskleur van antraciet is lichtroze. Lichtroze is de kleur van zorgzaamheid, kwetsbaarheid en tonen van emotie. En dat is óók wie ik ben. Daar moest ik heel erg aan wennen, ik vond dat niet bij mij passen. Lichtroze heb ik echt moeten leren waarderen. Maar juist door mijn Balanskleur in te zetten, kan ik mijn klant het beste helpen!
De tweede kleur van mijn Blauwdruk is aubergine, wat staat voor ‘de stijlvolle raadgever’, een scherpe waarnemer die gaat voor grondige, methodische oplossingen waarbij top kwaliteit hoog in het vaandel staat. Indigo, mijn derde kleur, is ‘de gerespecteerde visionair’ wat aangeeft dat ik een duidelijke eigen visie heb en dit kan uitdragen. En tenslotte is er wit, de kleur van ‘de opgeruimde coach’ wat zorgt voor luchtigheid, ideeën, optimisme en sprankelend enthousiasme!
fullsizeoutput_14a2

Spreekt jou dit aan? Heb je ook het verlangen om een stap te zetten van hoofd naar HART en ben je benieuwd wat ik daarin voor je kan betekenen? Wil je jouw diepste drijfveren en grootste kwaliteiten ontdekken en daarmee aan de slag gaan in je ondernemerschap? En dat krachtig zichtbaar maken met kleur?

Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek over het Programma ‘Onderneem in de kleur van je HART’.

Geef je hoofd een poosje verlof, het woord is nu aan je HART!